Folkets Hus – Bokningar

PORTEN har sedan 2017 haft ett samarbete (ideellt offentligt partnerskap – IOP) med Strängnäs kommun. Där har vi mottagit en budget på 50.000 för 2017, 100.000SEK för 2018. Dessa pengar för att helt enkelt kunna få igång en infrastruktur och möjlighet för Åkers invånare att nyttja huset som sin egen mötesplats. Efter många timmar av möten, diskussioner, skapandet av en websida, bokningssystem, installering av IT och Wi-Fi, nyckelutlämningar/hämtningar, problemlösningar – samt fina samarbeten med andra föreningar och Studiefrämjandet, skolan, kyrkan och kommunen är vi glada att 2019 erbjuder oss ännu mer.

Nu har vi äntligen öppnat ‘PORTEN’ så att säga. 2019 ger oss fantastiska möjligheter.

För att kunna Åker-skapa, bedriva och fixa en fantastisk mötesplats Åker i Folkets Hus har kommunen nu lagt in en budget på 400.000SEK för att kunna anställa en deltid – i Maria Natasha Baumert/Pettersson – och se mer av PORTENS arbete inom kommunen och för Åker.

Bokning – vänligen klicka på länken och gör Er bokning: BOKA FOLKETS HUS

 

Huset erbjuder fantastiska möjligheter med bio-salong (dans eller live-musik) för +300 personer och en övervåning för +300 gäster och professionellt kök. Mindre rum och köksmöjligheter finns också tillgängligt.

PORTEN vill mycket mer än att bara hyra ut lokalen. Vi vill se aktiviteter som gynnar hela vår bruksort.  Vi har även en uppgradering av musik, PA och ny projektor och duk. Här önskar vi högt det finns någon på orten med intresse för bio och filmer. Kanske en ny bio-klubb kan skapas?

Ny spegelvägg till övervåningen för de som är intresserade av Dans, Tabata, Yoga – alla möjligheter finns.

Vi kommer försöka att skapa events och saker för Åker och tillsammans kan vi Åker-skapa och fixa/trixa så vi alla får trevligt. Håll utkik via Facebook på Vad Händer i Åker, Vad händer i Folkets Hus – samt på anslagstavlor och ‘på byn’ Väl mött.

%d bloggers like this: