Leader och Jordbruksverket

Ansökan för att få ihop lite kapital för att göra förbättringar som uttryckts i vårt möte Folkets Hus 2018 kom äntligen in. Arbetet har tagit oss nästan 2 år att uträtta och driva igenom med flertal möten och presentationer. Skam den som ger sig.

Nu i februari 2020 har den slutligen blivit helt och hållet godkänd. Den kommer tillåta PORTEN i samverkan med andra föreningar, individer och företag att säkerställa, analysera och se hur möjligt några av de drömmar vi har är att få ihop.

Jobbet påbörjades redan 7 år sedan med ideella styrkor som engagerat tuggat vidare. Nu med både ideella muskler och några betalda timmar hoppas vi kunna få till skott ordentliga affärsuppslag och analyser för vår ort Åker. Förhoppningen investeringar och även klarlagda möjligheter och analyser.

Nära hjärtat ligger drömmen om en rälsbuss som sammankopplar oss på dubbelspåret Stockholm – Eskilstuna.

Länkar nedan kan klickas för att se ytterligare innehåll:

PORTEN – Trafikförvaltningen rälsbuss

Med anledning vandringsleder och kartor samtalar PORTEN med ÅIF orientering. Här kommer lederna läggas upp på nätet med distanser, svårighetsgrader. Även markeringar kommer förbättras på plats i naturen och startplatser med väl markerade områden. Små häften med information kommer tryckas upp och information med bilder delas via sociala media. Följ oss PORTEN på Facebook.

Cykelled mot Eskilstuna hänvisade Hembygdsföreningen de var i full takt med och Porten har erbjudit samverkan då familjer i Lindvreten ej får till skolskjuts. På vintern är vanliga vägen mkt farlig att gå hem och om man nyttjar tidigare banvall så är det enbart belysning och lite förstärkning som krävs för att möjliggöra.

Vi har en fantastisk cykel-fantast i Herr Klas Hedin (som även kommer bedriva lite kurser/cirklar när vädret tillåter) – dessa mycket populära förra året. Här kan vi få till kartläggning på några av de fina möjligheter som ligger och lurar i våra stora outforskade skogar.

Samverkan med skola, BRÅ och möjligheterna till ett tryggare samhälle med en hundpark i närheten av skolan. Mer trafik och människor i rörelse under lov och helger. Möte hölls i Folkets Hus åter (60 deltagande) med nedan sammanställning.

Länk går att klicka för vidare information:

Porten – Sammanställning Samverkan ÅKER 18 november 2019

Privata aktörer – Kanotkungen – hjälper till som vanligt och anordnar evenemang med fritidsgård och involvering av ungdomar.

Gamla stationen har lagt in om möjligheten till ett B&B (privat angelägenhet) för att se om vi kan åstadkomma sovplatser i Åker och utöka/utnyttja vår fantastisk möjlighet.

hotell kommunen

PORTEN pratar även med markägare angående möjligheter camping och husbilsuppställning intill kanotilägget och nära centrum till Åker.

%d bloggers like this: